Események

SÉTA A DUNÁN 

Elindítjuk az Urban Jungle Budapest városi séta-sorozatát, ahol időről-időre újabb rejtett zugait fedezhetjük fel együtt a városnak és olyan sztorikat és ikonikus alakokat ismerhetünk meg, amiket és akiket eddig csak hírből, vagy még talán úgy sem ismertünk. Imádjuk Budapestet és most jött el az ideje, hogy rajongásunkat egy tudatosabb szintre emeljük, tartsatok velünk a kalandos felfedezésben.

Első városi sétánk rendhagyó helyszíne a Duna és bár sétának hívjuk, a valóságban a víz fog minket vinni, de nem is akárhogy, hanem hajón. Sétavezetőnk az örök kíváncsi Kaszás Réka lesz, akinek minden dunai híd alatt, előtt és után lesz egy jó sztorija a városról és a vízről, ami legtöbbször összeköt, máskor szétválaszt és mindig is fontos lesz a fővárosban élőknek.

Tölts velünk egy hétköznap délutánt, ússz a történetekben, sodródj az árral és hidd el, nem bánod meg, ha a héten egy nap előbb kell majd elkérned magad a főnöktől.

Ha velünk tartasz egészen biztosan eláruljuk ezeket:
💦 Hogy kerül Konstantinápoly a Duna partjára?
💦 Miért van titkos alagút a Gellérthegy alatt?
💦 Mi volt a Parlament helyén?
💦 Hogy kerülnek sírkövek a rakpart falába?
💦 Miért rajonganak a kínaikai Petőfiért?

Ami nem derül ki: hányszor lehet ugyanabba a folyóba lépni.

A részvétel díja személyenként 4000 Ft, amely tartalmazza a hajózás költségeit, a 2 órás sétavezetés díjat, az audio guide használatát (semmi playback, de fontos, hogy jól halld, amit mesélünk) és egy frissítő limonádét a Kopaszi gáton lévő Fruska Bisztróban, ahol a sétát befejezzük majd.

A jelentkezéshez és a helyfoglalással kapcsolatos infók megszerzéséhez írj nekünk privát üzenetet.

Jó ha tudod, hogy a csoport létszáma limitált, a helyeket a részvételi díj befizetésével tudjuk garantálni, a jelentkezéseket az utalások beérkezésének sorrendjében fogadjuk.

Következő foglalható időpont: 2019. május 30. 16.45-18.45

SÉTA A FÜVÉSZKERTBEN

A tavalyi sétáink nagy sikere után 2019-ben is folytatjuk az Urban Jungle Budapest füvészkerti sétasorozatát.

A Füvészkertben mindig jó időt tölteni és az élmény csak fokozódik, ha szakszerű sétavezetőt is kapunk ehhez az Urban Jungle Budapest növényorvosa, Koltai Tomi személyében. Tomi végzettsége szerint biológus és botanikus. Nem csak jól ismeri a növényeket, hanem nagyszerűen beszél is róluk, iskolában is tanít, emellett pedig saját vállalkozását, a zöld falakat építő Grofie-t vezeti.

Miről fog mesélni Tomi a Füvészkertben?
🌱 Mi történik a botanikus kertekben és mire jók ezek a sétákon kívül?
🌱A Füvészkert története
🌱Kedvenc szobanövényeink élőhelyei, igényei, története, gondozása
🌱Soha nem hallott növényes tippek, trükkök és érdekességek

Részvételi díj:
3700 Ft/fő, amely tartalmazza a belépőjegyet a Füvészkertbe és a két órás, szakszerű túravezetést.

A csoport létszáma limitált, így javasoljuk, hogy aki szeretne jönni, minél előbb jelentkezzen a Facebookon privát üzenetben, ahol tájékoztatjuk a foglalás és a részvételi díj befizetésének részleteiről. A kis létszám miatt a részvételi díj befizetésével tudjuk garantálni a helyeket.

Szeretettel várunk minden régi és új növényrajongót!

Következő foglalható időpontok:  

2019. június 22. 14.00-16.00

2019. július 14. 14.00-16.00

HEGYRE FEL: GYALOGTÚRA KEZDŐKNEK

A természetben töltött idő feltölt, megnyugtat és segít kicsit kiszakadni a hétköznapokból. Kirándulni, túrázni szuper, de be kell látni, hogy a legtöbben nem MacGyver és Bear Grylls szerelemgyerekei vagyunk és bizony sokszor fogalmunk sincs, merre kellene indulni a vadonban. A Normafát a rétesezőtől innen és túl már bejártuk, új tájakra, kalandokra és kihívásokra vágyunk.

Ebben lesz segítségünkre Bodor Tamás túravezető, akinek számtalan jó ötlete van, hogy merre érdemes indulni, ha a természetbe vágyunk. Első kirándulásunkat kifejezetten kezdő túrázóknak ajánljuk. Nem kell extra felszerelés, csak pár szabad óra. Jöhettek egyedül, a családdal, párosan, vagy páratlanul – ahogyan csak szeretnétek. Mi készülünk mindenkinek egy Füzi Tamás Chef által összerakott nagyon profi húsos vagy vegán gourmet szendviccsel és egy csésze szabadban elkészített specialty kávéval.

Körtúránk a Nagykovácsiban található Nagyboldogasszony-plébániatemplomtól indul és a Budai-hegység legmagasabb pontja, a Csergezán-kilátó meghódítása után ugyanide érkezünk vissza.

A túrán való részvétel díja személyenként 4500 Ft. A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést a program teljes ideje alatt (nem hagyunk elveszni), egy darab Füzi Tamás chef által készített húsos vagy vegán szendvicset és egy csésze specialty kávét, amit majd nagyjából félúton fogyasztunk el és a szabadban készítünk el úgy, ahogyan talán eddig még soha nem kóstoltad.

Következő foglalható időpont: 2019.június 15. 10.00-15.00

HOGYAN NE ÖLD MEG A SZOBANÖVÉNYEIDET? WORKSHOP

Az Urban Jungle Budapest népszerű workshopján arra az egyszerű kérdésre keressük a választ, hogy hogyan ne öld meg a szobanövényeidet?

Szobanövényeket tartani nem rakétatudomány, mégis sokan és sokféle hibát követünk el nap mint nap, amik hosszabb vagy rövidebb távon sikertelenségekhez vezetnek. Szeretnénk megmutatni, hogy néhány egyszerű alapszabály ismeretével és betartásával bárkinek sikerülhet megtörni az “áh, nálam semmilyen növény sem marad meg, mindent kinyírok” átkot.

A 3 órás workshopon elméleti és gyakorlati tudásra is szert tehettek.

Kérdések, amikre egészen biztosan válaszokat adunk majd:
🚀Hogyan válassz növényt?
🚀Milyen földbe ültess?
🚀Mikor jön el az átültetés ideje és hogyan fogj hozzá?
🚀Mikor, milyen és mennyi vizet adj a növényeidnek?
🚀Miért fontos, hogy lyukas aljú cserépbe ültess?
🚀Hogyan válaszd ki a növényeid számára az ideális helyeket a lakásban?
🚀Milyen földtípusok vannak és miért fontosak?
🚀Milyen strapabíró növényekkel érdemes kezdeni a városi kertészkedést?

A workshop szakmai vezetője az Urban Jungle Budapest növényorvosa, Koltai Tomi, botanikus, a zöld falakat építő Grofiee kulcsfigurája, hazai és nemzetközi növényes körökben is elismert szakember.

A tanfolyam ára személyenként 15 000 Ft, amely magában foglalja az elméleti és gyakorlati képzés költségeit, a gyakorlati részben felhasznált eszközök használatát, illetve 3 darab hazavihető növényt és örök tagságot zárt Facebook csoportunkban, valamint a tanfolyam ideje alatt korlátlan kávé, tea, víz és fröccs fogyasztását és a szünetben felszolgált sós és édes snackeket, amikről jó barátunk, Füzi Tamás Chef gondoskodik.

Helyszín a Ráday utca 45. szám alatt található lakásműhelyünk, ahol maximum 12 főt tudunk fogadni.

Jelentkezni privát Facebook üzenetben lehet, ahol további tájékoztatást adunk a részvételi díj befizetésének részleteiről. A helyek száma korlátozott, a jelentkezéseket a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk.

Jelenleg nincs meghirdetett workshop időpont.

PRIVÁT ESEMÉNYEK

Tetszenek az eseményeink, de jó lenne ha csak a barátokkal, kollégákkal vagy a családdal vehetnétek részt rajtuk? Minden programunk működik privát szervezésben is, amikor ti mondjátok meg, hogy mikor és hányan szeretnétek részt venni rajta.

Kérj egyedi árajánlatot tőlünk a Kapcsolat menüpontra kattintva.