About us

Szeretünk és keresünk mindent a városban, ami zöld. Egyformán rajongunk a szobanövényekért, a városi parkokért, az irodai élő zöld falakért és a hangulatos belvárosi növényes erkélyekért. 

Hiszünk benne, hogy egy lakásból a szobanövényekkel lesz otthon. Gondosan megőrizzük a nagyszülők kincseit, és ezeknek helyet találunk modern otthonainkban. Törekszünk rá, hogy a régi dolgokat az újakkal ötvözve találjunk rá a saját stílusunkra és hozzunk létre valamit, ami kényelmes, otthonos, hasznos és szép.

Hiszünk az egyszerű és nagyszerű dolgokban, a lassú életben, a magunkra fordított idő szükségességében, a minimalizmusban, a környzettudatosságban és a hulladékmentességben.

De legjobban az emberekben hiszünk, akiktől lehet tanulni, kérdezni, közösen újat alkotni, vagy csak együtt lenni. A közösség a fejlődés alapja, aminek te is bármikor részese lehetsz.

Tölts velünk időt online vagy offline, kérdezz, inspirálódj, érezd jól magad!

 ISMERD MEG A CSAPATOT

Hadobás Nóra – alapító, szabadúszó kommunikációs szakember

Az Urban Jungle Budapest alapítója és mozgatórugója.

Gyerekkora óta rajong a szobanövényekért. Sok túlöntözött, elszáradt és csodával határos módon megmentett szobanövény gondozása vezetett végül oda, hogy 2018. februárjában hobbi projektként, szerelemből elindította az Instagramon az Urban Jungle Budapestet. Az ötletet a nemzetközi Urban Jungle Bloggers közösség adta. A kezdeményezés hatalmas inspirációként hatott rá, innen jött az ötlet: ideje Budapestet is megajándékozni egy összetartó, egymást segítő növényrajongó közösséggel. Civilben szabadúszó kommunikációs szakemberként dolgozik. Ha többet szeretnél tudni róla, akkor nézz körül a weboldalán vagy olvasd el a vele készített interjút a PS Magazinban.

Zsolnai Balázs – okl. kertészmérnök, növényorvos, növénymániás, rovarász

Az Urban Jungle Budapest kertésze és növényorvosa.

Balázs közel 20 éve foglalkozik növényekkel hivatásszerűen, de már gyerekkora óta növényrajongó. Szenvedélyesen szereti a dísznövényeket és a fákat, a 10 Millió Fa közösség kertészeti szakmai tanácsadója és a közösség aktív tagja. Gárdonyi kertjében jelenleg 9 Ginkgo biloba fajtát nevel, amely szám a közeljövőben jelentősen nőni fog. A Ginkgo fák mellett gyűjteménnyel rendelkezik Acer palmatum (Japán juhar), Hosta (Árnyliliom) és Berberi thunbergii (Japán borbolya) fajtákból is, amely gyűjteményt idén Clematis (iszalag) és Viburnum (Bangita) fajokkal és fajtákkal fogja kibővíteni. Szabadidejét legszívesebben a természetben, arborétumokban és gyönyörű kertjében tölti.

Kaszás Réka – sétavezető

Az Urban Jungle Budapest városi sétáinak vezetője.

Örök kíváncsi, akinek mindig van egy jó sztorija a városról, bármerre is jár. Egyik kedvenc témája Budapest. Érdeklik a színfalak mögött megbúvó emberi sorsok, a különböző korok, történetek és találkozások A régi fényképek és térképek az ő detektívregényei: szerencsére mindig van nyom, amin elindulhat a város felderítéséhez. Múlt és jelen együtt él városi meséiben, jó vele besurrani a nyitva hagyott kapukon, bolyongani elhagyatott gyárépületekben, lopva megfigyelni az utca emberét, és észrevenni olyan dolgokat, amik mellett nap mint nap elsuhanunk nem is sejtve, mennyi izgalmat rejtenek.