Cégeknek

Kikapcsolódás

Botanical Gin&Tonic Workshop

A gin legfőbb alapanyaga a borókabogyó. Az igazán izgalmas ginekből nem maradhatnak ki az illatos fűszernövények sem, amelyek néha növényes, máskor virágos ízekkel és érzetekkel gazdagítják az italokat. A workshopon a Mobilkoktél szakértő csapatának közreműködésével kóstolunk gineket és készítünk különböző koktélokat. A program során az is kiderül, hogyan dönthetjük el, hogy melyik ginhez melyik tonik illik és milyen gyümölcsöket és fűszernövényeket válasszunk az italunkhoz.

Illatos fűszerkert otthon

A fűszer- és gyógynövényeknek egész évben hasznát vesszük, hiszen az egészségmegőrzésben és a gasztronómiában is nagyszerűen hasznosíthatóak. Programunkon megtanítjuk a résztvevőket arra, milyen szempontokat vegyenek figyelembe saját fűszerkertjük megtervezésekor és hogyan gondozzák azokat. A workshopon sok kérdést megválaszolunk, mint például, hogy miért nehéz (vagy szinte lehetetlen) életben tartani a szupermarketekben kapható fűszernövényeket? Mit és mivel érdemes összeültetni? Mibe ültessünk? Milyen földet válasszunk? Mit kell tenni, ha megjelennek a kártevők?

Szezonális vágott virágos kompozíciók

Az Urban Jungle Budapest floral stylistja, Filep Kata vezetésével a résztvevők szezonális vágott virágok felhasználásával készíthetnek kompozíciókat, miközben a virágok tisztításától kedve az alap kompozíciós technikákon át sokféle hasznos tippet hallhatnak és trükköt tanulhatnak meg.

Városi séták

Séta a Füvészkertben

Kétórás programunkon nyugodt sétát teszünk a nagy multú Füvészkertben. Megmutatjuk a kert – szerintünk – legizgalmasabb növényeit, ezután pedig a szobanövények lakhelyéül szolgáló üvegházakat barangoljuk be közösen, ahol a botanikai érdekességek mellett szó esik majd a bemutatott növények gondozásáról is.

Belvárosi növényvilág városi séta

A Széll Kálmán téren találkozva indulunk útnak a betondzsungelbe Kaszás Réka sétavezetővel. Miközben megismerkedünk a környék történetével, megmutatjuk, hogy az élővilág még ott is jelen van, ahol a legkevesbbé számítunk rá. A program fő célja hogy megmutassa, hogyan alkalmazkodnak a növények az épített városi környezethez. Sétánk ötletét Dányádi Sára 2019-ben megjelent Belvárosi növényvilág című könyve inspirálta, az útvonalat a szerzővel közösen állítottuk össze.

Történetek és fák a Margitszigeten városi séta

A Margitsziget minden városlakó kedvenc helyszíne, ami nem csak IV. Béla király Margit nevű lányáról nevezetes, hanem a szigeten található fák és növények szempontjából is izgalmas. Urbanista sétavezetőnk, Kaszás Réka utánajárt a legjobb sztoriknak, amiket bárkinek szívesen elmesél, akinek van kedve velünk tartani ezen a szabadtéri, kis létszámos programon.

Növénygondozás alapok

Hogyan válassz szobanövényeket?

A szobanövények gondozásával kapcsolatos sikertelenségek legfőbb oka általában a rossz választás. Az Urban Jungle Budapestnél hiszünk benne, hogy bárkinek lehetnek sikerei növénytartóként, ha ismer és betart néhány alapszabályt. A tudatosság a megfontolt választással kezdődik, ehhez adunk workshopunkon segítséget a résztvevőknek.

Hogyan tartsd életben a szobanövényeidet?

A Hogyan válassz szobanövényeket? online workshop folytatása, de önállóan is megállja a helyét, ha sorozatos sikertelenséget tapasztalsz a szobanövényeid gondozáskor és szívesen változtatnál ezen. Az alapoktól indulva végigvesszük a leggyakoribb növénygondozási hibákat és persze megoldási javaslatokat is kínálunk rájuk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot