Cégeknek

Cégeknek

Workshopok

Botanical Gin&Tonic Workshop

A gin legfőbb alapanyaga a borókabogyó, de persze az igazán izgalmas ginekből nem maradhatnak ki az illatos fűszernövények sem, amelyek néha növényes, máskor virágos ízekkel és érzetekkel gazdagítják az italokat. A workshopon a Mobilkoktél szakértő csapatának közreműködésével 6 különböző féle gint kóstolunk, és 3 különböző koktélt készítünk és többek között az is kiderül, hogyan dönthetjük el, hogy melyik ginhez melyik tonik illik és milyen gyümölcsöket és fűszernövényeket válasszunk az italunkhoz?

Illatos fűszerkert otthon

A fűszer- és gyógynövényeknek egész évben hasznát vesszük, hiszen az egészségmegőrzésben és a gasztronómiában is nagyszerűen hasznosíthatóak. Programunkon megtanítjuk a résztvevőket arra, milyen szempontokat vegyenek figyelembe saját fűszerkertjük megtervezésekor és hogyan gondozzák azokat. A workshopon sok kérdést megválaszolunk, mint például, hogy miért nehéz (vagy szinte lehetetlen) életben tartani a szupermarketekben kapható fűszernövényeket? Mit és mivel érdemes összeültetni? Mibe ültessünk? Milyen földet válasszunk? Mit kell tenni, ha megjelennek a kártevők?

Szezonális vágott virágos kompozíciók

Az Urban Jungle Budapest floral stylistja, Filep Kata vezetésével a résztvevő szezonális vágott virágok felhasználásával készíthetnek kompozíciókat, miközben a virágok tisztításától kedve az alap kompozíciós technikákon át sokféle hasznos tippet hallanak és trükköt tanulhatnak meg.

Városi séták

Séta a Füvészkertben

Kétórás sétánkon az Urban Jungle Budapest növényorvosa és kertésze, Zsolnai Balázs vezetésével teszünk sétát a nagymultú Füvészkertben . Balázs a kertben megmutatja kedvenc növényeit, majd körbe kalauzolja a csapatot a szobanövények lakhelyéül szolgáló üvegházakban is, ahol a botanikai érdekességek mellett szó esik majd a bemutatott növények gondozásáról is.

Belvárosi növényvilág városi séta

A Széll Kálmán téren találkozva indulunk útnak a betondzsungelbe, hogy Kaszás Réka sétavezető segítségével ismerkedjünk meg a környék városi növényeivel és történelmileg fontos emlékeivel, amelyek mind hozzájárultak a városrész mai funkcióinak és formáinak kialakításához. Sétánk ötletét Dányádi Sára 2019-ben megjelent Belvárosi növényvilág című könyve inspirálta, a sétaútvonalat a szerzővel közösen barangoltuk be és állítottuk össze.

Történetek és fák a Margitszigeten városi séta

A Margitsziget minden városlakó kedvenc helyszíne, ami nem csak IV. Béla király Margit nevű lányáról nevezetes, hanem a szigeten megtalálható fák és más növények szempontjából is izgalmas. Urbanista sétavezetőnk, Kaszás Réka utánajárt a legizgalmasabb sztoriknak, amiket bárkinek szívesen elmesél, akinek van kedve velünk tartani ezen a szabadtéri, kis létszámos programon.

Növénygondozás

Hogyan válassz szobanövényeket?

A szobanövények gondozásával kapcsolatos sikertelenségek legfőbb oka általában a rossz választás. Az Urban Jungle Budapestnél hiszünk benne, hogy bárkinek lehetnek sikerei növénytartóként, ha ismer és betart néhány alapszabályt. A tudatosság a megfontolt választással kezdődik, ehhez adunk online workshopunkon segítséget a résztvevőknek.

Hogyan tartsd életben a szobanövényeidet?

A Hogyan válassz szobanövényeket? online workshop folytatása, de önállóan is megállja a helyét, ha sorozatos sikertelenséget tapasztalsz a szobanövényeid gondozáskor és szívesen változtatnál ezen. Az alapoktól indulva végigvesszük a leggyakoribb növénygondozási hibákat és persze megoldási javaslatokat is kínálunk rájuk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot