Rólunk


Szeretünk és keresünk mindent a városban, ami zöld. Egyformán rajongunk a szobanövényekért, a városi parkokért, az irodai élő zöld falakért és a hangulatos belvárosi növényes erkélyekért. 

Hiszünk benne, hogy egy lakásból a szobanövényekkel lesz otthon. Gondosan megőrizzük a nagyszülők kincseit, és ezeknek helyet találunk modern otthonainkban. Törekszünk rá, hogy a régi dolgokat az újakkal ötvözve találjunk rá a saját stílusunkra és hozzunk létre valamit, ami kényelmes, otthonos, hasznos és szép.

Hiszünk az egyszerű és nagyszerű dolgokban, a lassú életben, a magunkra fordított idő szükségességében, a minimalizmusban, a környzettudatosságban és a hulladékmentességben.

De legjobban az emberekben hiszünk, akiktől lehet tanulni, kérdezni, közösen újat alkotni, vagy csak együtt lenni. A közösség a fejlődés alapja, aminek te is bármikor részese lehetsz.

Tölts velünk időt online vagy offline, kérdezz, inspirálódj, érezd jól magad!

 

ISMERD MEG A CSAPATOT

 

Hadobás Nóra – alapító, szabadúszó kommunikációs szakember

Az Urban Jungle Budapest alapítója és mozgatórugója

Gyerekkora óta rajong a szobanövényekért. Sok túlöntözött, elszáradt és csodával határos módon megmentett szobanövény gondozása vezetett végül oda, hogy 2018. februárjában hobbi projektként, szerelemből elindította az Instagramon az Urban Jungle Budapestet. Az ötletet a nemzetközi Urban Jungle Bloggers közösség adta. A kezdeményezés hatalmas inspirációként hatott rá, innen jött az ötlet: ideje Budapestet is megajándékozni egy összetartó, egymást segítő növényrajongó közösséggel. Civilben szabadúszó kommunikációs szakemberként dolgozik. Ha többet szeretnél tudni róla, nézd meg a LinkedIn profilját.

Zsolnai Balázs – okl. kertészmérnök, növényorvos, növénymániás, rovarász

Az Urban Jungle Budapest kertésze és növényorvosa

Balázs közel 20 éve foglalkozik növényekkel hivatásszerűen, de már gyerekkora óta növényrajongó. Szenvedélyesen szereti a dísznövényeket és a fákat, a 10 Millió Fa közösség kertészeti szakmai tanácsadója és a közösség aktív tagja. Gárdonyi kertjében jelenleg 9 Ginkgo biloba fajtát nevel, amely szám a közeljövőben jelentősen nőni fog. A Ginkgo fák mellett gyűjteménnyel rendelkezik Acer palmatum (Japán juhar), Hosta (Árnyliliom) és Berberi thunbergii (Japán borbolya) fajtákból is, amely gyűjteményt idén Clematis (iszalag) és Viburnum (Bangita) fajokkal és fajtákkal fogja kibővíteni. Szabadidejét legszívesebben a természetben, arborétumokban és gyönyörű kertjében tölti.

Grásztity Viktor – szabadúszó kommunikációs szakember

Az Urban Jungle Budapest kreatív tartalomszerkesztője, az angol nyelvű programok felelőse és vezetője

Viktor évek óta lelkes növényrajongó és plant parent, minden téma érdekli. Szerintünk már a fél internetet kiolvasta a különböző témák kapcsán, de ő ezzel biztos nem ért egyet. A növényápolásban szeret kísérletezni, de mindig keresi a rendszert. Analitikus alkat, így már a kezdet kezdetén tudományos alapokra helyezte a növényekkel való ismerkedést. Amikor nem növényekkel foglalkozik, szabadúszó szövegíróként dolgozik, de filmekről is bátran lehet kérdezni, mindig van pár jó és aktuális tippje. Viktorral az Urban Jungle Budapest angol nyelvű programjain is találkozhattok.

 

Kaszás Réka – sétavezető

Az Urban Jungle Budapest városi sétáinak vezetője

Örök kíváncsi, akinek mindig van egy jó sztorija a városról, bármerre is jár. Egyik kedvenc témája Budapest. Érdeklik a színfalak mögött megbúvó emberi sorsok, a különböző korok, történetek és találkozások A régi fényképek és térképek az ő detektívregényei: szerencsére mindig van nyom, amin elindulhat a város felderítéséhez. Múlt és jelen együtt él városi meséiben, jó vele besurrani a nyitva hagyott kapukon, bolyongani elhagyatott gyárépületekben, lopva megfigyelni az utca emberét, és észrevenni olyan dolgokat, amik mellett nap mint nap elsuhanunk nem is sejtve, mennyi izgalmat rejtenek.

Kiss Zsófi – tájépítészmérnök, kerttervező és business designer
 
Az Urban Jungle Budapest növényszakértője
 
A csapat több fronton is bevethető svájci bicskája. Végzettsége szerint tájépítészmérnök, a növények táplálják a lelkét, legszívesebben folyton egy városi parkban lóg. A lakása igazi városi dzsungel, folyton megment vagy györekeztet valamit. Volt már virágkötő, UX designer, gasztrovállalkozó, egy ideje pedig más vállalkozókat segít business designerként tanácsaival, emellett fekete öves projekt manager.
 
Zsófival UJB workshopokon, sétákon és tanácsadások alkalmával találkozhattok online és offline.
 

Filep Kata – food-, prop- és floral stylist

Az Urban Jungle Budapest floral stylistja.

Kata hosszú évek óta a hazai kreatív ipar meghatározó háttérembere. Amikor dolgozik, többezer darabból álló konyhai kiegészítő gyűjteményéből válogat és rendez azokból különféle hangulatokat szakácskönyvek és magazinok számára, de vezetett már főzőkurzust 100 külföldinek és hajtogatott parizerből tökéletes fodrokat képernyőre. Kreativitása határtalan, mostanában egyre gyakrabban virágokban is gondolkodik, ottfelejtette a lelkét a virágpiacokon. Legfőbb célja, hogy az unalmasnak hitt vágott virágokat újszerű, meghökkentő formában mutassa be és szerettesse meg a nagyérdeművel. Ismerd meg Katát jobban a vele készített interjúnkból.