Barion Pixel

Urban Jungle Budapest januári programajánló

“Az év eleje minding unalmas, nem történik semmi” – mondják sokan, de valószínűleg nekik fogalmuk sincs, hogy hol kell keresni a menő programokat. Tudjuk, látjuk, érezzük, hogy Budapest az a hely, ahol mindig történik valami. Szigorúan szubjektív alapon összegyűjtöttünk nektek néhány jóságot januárra: van itt minden, workshopok, koncert, brunchok, színház  – válasszatok!

Sajnos egészen biztos, hogy csomó érdekes dolgot kihagytunk. Ha bármit hiányoltok a felsorolásból, írjátok meg kommentben vagy emailben.

Egyébként pedig legyen boldog új évetek!

Stitches’n’Bitches Vol. 8. | hello 2019 I január 11.

Legyen az új év az az év, amikor megtanultok kötni! Újra itt a Stitches’n’Bitches és januártól a NOS-ban csattognak a kötőtűk. Kezdők és haladok is mehetnek, a fonalat és a tűt Évi adja, kávé, tea, bor becsületkasszás alapon.

Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral I január 12.

Az év első Hadik Brunchán Jakab Juli, Reisz Gábor és Ott Anna felidézzik a VAN-t, terítékre teszik a Rossz verseket, beszélnek a Napszálltáról és szóba kerülnek személyes határok, az írás és a generációs ügyek.

Cigány magyar I január 12. 

Csapatépítő tréning magyar állampolgároknak egy fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoporttól. A tagok a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni.

Secret Sunday Brunch I január 13., 27. 

Titkos lakoma egy budai lakásétteremben Füzi Tamás séffel és lelkes csapatával, akik pont úgy látnak majd vendégül hatalmas fa asztaluk körül, mintha a barátaidhoz ruccannál át egy fullos reggelire. Figyelem, a program egy (vagyis inkább kettő) Nórával való találkozást is garantál, hurrá!

Skeemers // The California Nightmares // Instant I január 17.

Surf pop, nyári dallamok és seggrázás az Instantban. Ettől a zenétől még a szobanövények is jobban nőnek. De őket azért ne vigyétek a koncertre.

Zhao Zhou teasuli I január 15.

Januárban ismét Teasuli a Bortársaságnál. Megismerhetitek többek között a teafajtákat, elmélyülhettek csodás változatosságukban. Magas hegyek, öreg teafák teáit kóstolhatjátok. Nóra korábban már járt ilyen kurzuson, meg is írta az élményeit, amit elolvashattok a Nosalty-n, aztán menjetek, igyatok teát.

Capsul Farm workshop I Januar 16.

Készítsétek el saját Capsul Farmotokat, amely hónapokon át ellát titeket friss mikrozöldségekkel! A Capsul Farm workshopon megismerkedhettek a mikrozöldségek fajtáival, felhasználásával, termesztésével.  Ha mindig is szerettetek volna magatoknak termelni zöldséget, de sem helyetek, sem időtök nem volt rá, akkor jelentkezzetek.

Kezdő varróworkshop – Zerowaste edition I január 20. 

Ha szeretnéd megtanulni a varrás alapjait, de egyelőre azt sem tudod, hol kezdj hozzá, vagy régóta gondolkodsz azon, hogy vegyél egy varrógépet, de nem vagy biztos a dologban, gyere el hozzánk és próbáld ki! Itt megtanulhatod az alapokat, megismerkedhetsz a varrógéppel, megmudhatod, mikor, mire kell figyelni és a workshop végére lesz egy saját készítésű vászontáskád és átlátszó zsákod is. 

6. Zuglói Magbörze I január 26.

Jártál már megbörzén? Tudod mi és hogyan történik ott? Ha nem, itt a remek alkalom, hogy megismerkedj ezzel a nagyszerű lehetőséggel és elindulj a magnevelés izgalmas útján.

VAN filmzenekar bemutatja: Rossz versek / A38, Budapest I január 31.

A VAN filmzenekar a hónap végén visszatér az A38 Hajóra, hogy bemutassa a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotóinak új filmjéhez, a Rossz versekhez készített zenéjét.

Fel