Barion Pixel

A nyár utolsó hónapja ia számos izgalmas növényezős programot tartogat. Összegyűjtöttük azokat, amire szerintünk érdemes elmenni. Nincs közöttük az, amit te ismersz, szeretsz és szerinted jó lenne nekünk is tudni róla? Írd meg nekünk és bővítjük a listát.

Rózsakerti barangolások | augusztus 12.
A vezetés témája a rózsanemesítés kultúrtörténeti vonatkozásai, fajtaválasztás, nemesítési irányok, a rózsakert története, génbanki szerepköre, Márk Gergely és a magyar rózsanemesítők élete és munkássága. Dr. Boronkay Gábor szakvezető, MATE, tudományos főmunkatárs, a Budatétényi Rózsakert gyűjteményvezetője bemutatja a történelmi rózsákat, a kert gerincét adó korai modern fajtákat és a fajtaújdonságokat. A szakvezetés útvonala mindig az éppen virágzó vagy termésével díszítő fajták elhelyezkedésétől függ.

Akvarell workshop pálmalevelekkel (kezdő szint) | augusztus 12.
A workshopon olyan trópusi növényeket festhetsz meg akvarell technikával, amiket óriáslevelű szobanövényként is kedvelünk, mint pl. a monstera és különböző pálmák és philodentronok.
Az 5 féle képből otthon galériafalat készíthetsz. A programon való részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel, mindenre megtanítanak a helyszínen.

Botanika Debrecen | augusztus 18-20.
A virág- és kertészeti kiállítás és vásár színes programokkal – többek között kertépítéssel, virág-és kertgondozással, környezetünk védelmével és fenntarthatósági praktikákkal kapcsolatos előadásokkal, pozsgás és kaktusz vásárral, szobanövény különlegességekkel és növény cserebere ponttal a debreceni Kölcsey Központban.

Debreceni Virágkarnevál | augusztus 20.
1966 óta szinte minden évben megtartják Debrecenben a Virágkarnevált, ahol külföldi és magyar művészeti csoportok 1500+ táncosa kápráztatja el a közönséget a virágkocsikkal tűzdelt karneváli
menetben. A menetet több lelátóról lehet figyelemmel kísérni, amikre jegyet lehet vásárolni.

Pál utcai fiúk a Füvészkertben – tematikus szakvezetés | augusztus 26.
Egy kellemes sétára hívja a látogatókat, Szakács-Nagy Zsuzsa, kertészmérnök szakvezető, hogy bemutassak a Molnár Ferenc regényéből ismert helyszíneket. A látogatók megismerhetik, hogy hogy nézett ki a Kert a regény írásának idején, és pontosan mi is maradt ezekből a területekből.

Balkonkertészet kis kertészpalántáknak | augusztus 30.
A Nemzetközi Konyhakerti Világnap alkalmából a Felelős Gasztrohős és a Zöldítők játékos foglalkozásra hívják a legkisebbeket a Városligetbe. Izgalmas feladatokat hoznak a kis kertészpalántáknak, hogy megismerjék a balkonkertészkedés alapjait. Helyszín a városligeti nagy játszótér melleti terület. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletes program a Facebook eseményben olvasható.

Növénycsere és -örökbefogadás a Ligetben | augusztus 30.
A Zöldítők nyárbúcsúztató növénycseréje, melyet a Felelős Gasztrohős meghívására szerveznek a Városligetben. Remek lehetőség, hogy új növényeket és barátokat szerezz. Itt lehet jelentkezni.


Már gondolsz az őszi programokra? Nézd meg, milyen workshopokkal készülünk a következő időszakban.

Kiemelt kép: Aleksandar Kyng | Unsplash

Fel