Barion Pixel

Jövő héttől új, szuperzöld bisztróval és kávézóval gazdagodik a fővárosi vendéglátóhelyek listája, szeptember 18-án nyit a Falk Miksa utcában a Sejribilizli, Budapest első zero waste házhozszállítással működő szezonális bisztrója és kávézója.

A Sejribizli igazi családi vállalkozás, két egymással jó barátságot ápoló család állt össze, hogy valóra váltsák közös álmaikat. Céljuk egy kulturális-gasztronómiai élmény létrehozása, ahol a zöldítő, zöldülő szemlélet különösen nagy szerepet kap.

A csapat szívügye a fenntarthatóbb, környezettudatosabb vendéglátás, a Sejribizlit is ebben a szellemben alakították ki. Az üzlethelyiség sajátkezűleg újították fel,  a berendezésénél szintén szempont volt, hogy olyan anyagok kerüljenek a vendégtérbe, amik tükrözik a kézműves, természetes, tartós és újrahasznosított anyagok iránti elkötelezettségüket. Az Instagram Story-k tanúsága szerint a családok rengeteg munkát és energiát fektettek a hely barátságos kialakításába, de ugyanez az aprólékos figyelem az étlapon szereplő választékra is igaz lesz.

Az étel- és italkínálat kialakítását külföldi és belföldi utazásaik színesítik és inspirálják. Törekednek rá, hogy egy olyan modern, fúziós és nemzetközi konyhát alakítsanak ki, ahol javarészt zöldség alapú ételek szerepelnek a kínálatban. Szívesen kísérleteznek és igyekeznek kielégíteni mindenféle speciális és mentes étrend kritériumait is. 

A Sejribizli célkitűzése számunkra is kedves: “azt szeretnénk, hogy a hagyományos kávézó és bisztró jelleg megőrzése mellett úgy lássunk vendégül Titeket, hogy közben a körülményekhez képest a lehető leginkább csökkentsük a környezeti terhelésünket. A kínálatunk mindig friss, szezonális, és helyi termelői alapanyagokból készül. Az előállítási technológia és a felszolgálás során kizárólag tartós, természetes anyagokkal dolgozunk, kerüljük az egyszer használatos, eldobható termékeket” – fogalmazták meg küldetésüket.

A bolygóbarát hozzállás ezzel nem ér véget, sőt, a házhozszállítással is folytatódik. A házhoz rendelt ételeket üvegtárolókban, biciklivel (egészen pontosan e-cargo bringával) szállítják ki, ezzel törekedve az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Örülünk az új helynek és alig várjuk, hogy megkóstolhassuk a finomságokat!

Megnyitó 2020. szeptember 18-án (péntek), 18.00 órától. További részletek a Facebook eseményben.

SEJRIBIZLI
1055 Budapest, Falk Miksa utca 5.
Facebook | Instagram

Fel