Barion Pixel

Az Urban Jungle Budapest 1 blogger, 7 kérdés rovata új résszel jelentkezik. A cikk-sorozatban a legkülönfélébb témákban jártas kedvenc bloggereinket kérdézzük az élet nagy dolgairól és saját magukról. Mindig arról érdeklődünk, ami velük kapcsolatban éppen foglalkoztat minket. Mindenkinek személyre szabott kérdésekkel készülünk, remélve, hogy izgalmas és őszinte válaszokat kapunk, amik segítenek, hogy kicsit jobban megismerjük őket és inspirálódjunk.

Urbán-Váradi Szandra 8 éve kedvtelésből, a saját örömére kezdett el videózni. Ma már 31 ezernél is több YouTube feliratkozóval büszkélkedhet és az Instagramon is jelentős követőbázisa van. Úgy tűnik, nem csak követői vannak, hanem egy olyan kemény mag veszi körül, amit szakmai és családi kérdésekkel kapcsolatban is érdemes megkérdezni: számíthatnak egymásra. A 2012-es kezdetek óta Szandra és a csatornái is sokat változtak. Az induláskor ő sem gondolta volna, hogy ennyi éven át kitartó lesz, tele ötletekkel és motivációval. A For Her blog szerzője őszintén mesélt nekünk karrier terveiről, DIY projektekről, lakberendezésről és a kedvenc budapesti helyeiről is.

1) Több mint 8 éve videózol. Ilyen hosszú idő alatt sokat változik az ember. A kezdetekhez képest szerinted hogyan és miben változott a YouTube csatornád? 

Fotó: Pure & Pastel Photography

Rengeteg dologban változott: egyrészt sokkal több téma van jelen, hiszen az első néhány évben szinte csak és kizárólag szépségápolással kapcsolatos videókat készítettem, most pedig már vannak receptek, életmóddal kapcsolatos, DIY, lakberendezés, illetve anyasággal kapcsolatos videók is. Másrészt a technikai háttér is fejlődött, egyrészt maguk az eszközök, amikkel videózok, másrészt az első pár évben a férjem vágta a videóimat, de jó ideje természetesen már én csinálom ezt. És persze én magam is változtam és szerintem ez érződik azért a videókon is.

2) Az egyik videódban meséltél róla, hogy márciustól szabadúszó social media manageri feladatokat is vállalsz. Korábban a munkával kapcsolatos belső vívódásodat is megosztottad a követőiddel. Segítettek a közösség visszajelzései a választásban, az irány megtalálásában?

Igen és tök jól indult ez az egész, sok pozitív visszajelzés volt és nagyon lelkes vágtam bele ebbe az egészbe, csak akkor sajnos még nem sejtettem, hogy mi lesz pár héttel később… merthogy a jelenlegi járványügyi helyzet engem is negatívan érint ebből a szempontból is, úgyhogy most alaposan át kell gondolnom a dolgokat, hogy mit is tudok kihozni ebből a jelenlegi helyzetből és hogyan tovább.

3) Ha valaki nem ismer még, mit javasolnál, hogy melyik YouTube videóddal kezdje az ismerkedés veled? Melyik szerinted a legszandrásabb anyagod?

Fú, ez egy nagyon jó kérdés és nagyon nehéz is válaszolnom rá, de most talán a DIY lakásdekoros/lakberendezős videók azok, amiket a leginkább szeretek és amiknek az elkészítésében a legnagyobb örömömet lelem.

4) Nemrég költöztetek új lakásba. Mik voltak azok a dolgok, amik számodra a legfontosabbak voltak az otthonteremtésben?

Semmiképpen nem szerettem volna túlzsúfolni a lakásunkat, azt szerettem volna, hogy relatíve szellős és letisztult legyen az új otthonunk, mind a bútorok mennyiségét illetően, mint a stílust, a színeket és a dekorokat illetően. Szerintem ezek mind remekül megvalósultak és ami még nagyobb öröm, hogy szinte mindent mi csináltunk a férjemmel, így aztán igazán magunkénak érezzük az otthonunkat.

5) Két kisgyerek, a munka, a családi teendők és a videózás mellett hogyan tudsz kikapcsolódni? Mi az a tevékenység, ami leginkább feltölt?

Lehet ez fura, de engem a videóvágás abszolút kikapcsol. A másik pedig az itthoni torna, amit most már lassan három éve csinálok heti három-négy alkalommal. Ez az én énidőm, ami töktéletesen feltölt és kikapcsol, ráadásul szuper feszültséglevezető és még formál is. 


6) Az Instagram posztjaidban többször említetted már, hogy nehezen boldogulsz a szobanövények életben tartásával. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka és mire lenne szükséges ahhoz, hogy ez megváltozzon?

Azok a kedvenc szobanövényeim, amik bírják a bénázásaimat, vagyis azt, hogy össze-vissza locsolom őket. Egészen egyszerűen az az oka, hogy nem tudom megjegyezni, hogy melyik növényt milyen időközönként kell locsolni, illetve hogy mikor öntöztem meg legutóbb és mikor esedékes a következő locsolás. Illetve nem feltétlenül tudom eltalálni a megfelelő vízmennyiséget és akkor így történik meg az, hogy egy idő után vagy kirohadnak szerencsétlenek, mert annyira túlöntözöm őket, vagy kiszáradnak, mert nem kapnak elég vizet.

Szerencsére most van pár delikvens, akik egészen jól tűrik ezt, többek között egy agglegénypálma, egy bambuszpálma, egy szobafutóka és egy kaktusz, a többit csak azért nem mondom, mert nem tudom mi a nevük…

7) Van kedvenc helyed Budapesten? Ha igen, akkor mi ez és miért kedves számodra? Kedvenc hely lehet bármi: étterem, bár, bolt, hegytető, kilátó, kerület.

Több ilyen is van, egyik kedvenc hétvégi reggelizőhelyünk a MOM Parknál lévő Fruccola, aztán tőlünk nem messze van egy szuper gyerekbarát kávézó és közösségi tér, a Szeglet, a gyerekekkel nagyon szeretejük a Múzemkertben lévő játszóteret, illetve a Dunafok játszóteret, ha ott vagyunk, akkor mindig lesétálunk a Duna-partra is kavicsokat dobálni. De most a #maradjotthon miatt leginkább a négy fal között igyekszünk kimaxolni a lehetőségeinket.


Az 1 blogger 7 kérdés rovat előző vendége a fenntartható divattal foglalkozó Holy Duck! blog szerzője, Mengyán Eszter volt, olvasd el a vele készített anyagot.

Fel