Barion Pixel

November bővelkedik klassz növényrajongóknak való eseményekben, össze is gyűjtöttük a kedvenceinket nektek. Van itt minden: séta, meet-up, szabadegyetem, faültetés. Kivel hol találkozunk majd?

Őszi orchidea és bromélia kiállítás I november 7-10.

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel Dél-Amerika papucsorchideáit válaszotta a kiállítás főszereplőjének. A 4 napos kiállításnak idén is a városligeti Vajdahunyadvára ad otthon, ahol a szubtrópusi erdőségek sztárjainak megismerése mellett szakmai előadásokon informálódhatnak a látogatók az orchideák tartásáról, növényvédelméről, és választ kaphatnak az orchideákkal kapcsolatos kérdéseikre.

A látogatók a belépőjegyek árának 2%-ával az ELTE Füvészkert Orchidea gyűjteményét támogatják.

További részletek és információk a Facebookon.

Az Élet Napja – a 10 millió Fa országos ünnepi faültetése I november 9.

Az Élet Napja a 10 millió Fa közösség országos ünnepi ültetési akcióeseménye a Halottak napját követő szombaton. A közösség célja, az egy fő – egy fa elvét követve, 10 millió fa elültetése Magyarországon a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb ember bevonásával, nem megfeledkezve az utógondozás fontosságáról sem.

Az esemény nyitott minden ültetni vágyó számára, ültess fákat bátran akár egyénileg és töltsd fel őket a 10 millió Fa faülető applikációjába, mely november elejétől elérhető lesz, s amely térképesen fogja mutatni az elültetett fákat és megjeleníteni azok számát. 

További részletek és információk a Facebookon.

Kiskertpiac – plant lovers sunday I november 10.

A novemberi szürkeségben a kiskertpiac igazi zöld színfoltja lesz a városnak. Növény csere-bere, örökbefogadás, ibolya bemutató, beltéri növény és őszi/téli balkon szaktanácsadás, természetes és növényes dekor a beltéri természetközeli élményhez, öltözékkiegészítők, natúr szépségápolási termékek várnak rátok a Paulay utcában 10.00 és 16.00 óra között.

További részletek és információk a Facebookon

Szobanövény-szabadegyetem az Urban Jungle Budapesttel a SzimPLANT-on I november 16.

Az Urban Jungle Budapest alapítója, Hadobás Nóra egy tucat szobanövény ápolással kapcsolatos hasznos tippet oszt meg az ingyenes esemény résztvevőivel. A férőhelyek száma limitált, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A szervezők a jelentkezéseket a szimplant@szimpla.hu címen fogadják. Tárgy: UJB regisztráció

További részletek és információk a Facebookon

Téli Séták a Füvészkertben I november 23.

Télen is Füvészkert! Az év utolsó sétáját az Urban Jungle Budapest új növényorvosa, Zsolnai Balázs tartja. A nagytudású szakember szabadidejében is gyakori vendég a kertben, a téli séta alkalmával az üvegházak növényeivel ismerteti meg az érdeklődőket. Jó hír, hogy a programot nem befolyásolja a változékony időjárás, hiszen a kétórás séta legnagyobb részében az üveghézakban barangolunk,

A téli séták időpontja: november 23. 10.00 – 12.00 és január 12. 10.00-12.00

Részvételi díj: 3700 Ft/fő

Jelentkezés: privát Facebook üzenetben.

További részletek és információk a Facebookon

Minden, amit a faültetésről tudni szeretnél I november 21.

A klímaválság ellen a legjobb, amit tehetünk a faültetés és a meglévő fák megóvása és megfelelő gondozása. Mi, városi emberek nem sokat tudunk a fákról, de mégis sokan vagyunk, akik szívesen tennénk valamit a fákért: ültetnénk, gondoznánk, szeretnénk őket, csak éppen azt nem tudjuk, hogyan fogjunk ehhez hozzá.

Az Urban Jungle Budapest harmadik meet-up-ján gyakorlati tanácsokkal segítünk a fákkal és faültetéssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Növényorvos csapatunk legújabb tagja, Zsolnai Balázs tapasztalt kertész, faültetéssel és -ápolással kapcsolatos tudását szívesen osztja meg velünk.

Vendégünk is lesz, Bojár Iván, a 10 millió Fa Facebook közösség alapítója, aki a csoport alakulásáról, céljairól, valamint a faültetés szépségeiről és nehézségeiről mesél majd nekünk.

Időpont: 2019. november 21. 18.30-20.30

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Eventbrite

Helyszín: Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza, 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.

További részletek és információk a Facebookon

Fel