Barion Pixel

Még nincs itt a kertészkedős idő, a szobanövények is a nyugalmi fázisban pihennek, a budapesti növényes programok viszont ezerrel dübörögnek, össze is gyűjtöttük nektek ezek közül a legjobb februáriakat.

Szakvezetés a virágzó orchideák között I febuár 8. 13.00-14.00

Kép: ELTE Füvészkert Facebook

Virágba borultak az orchideák a konyha ablakokban és persze a Füvészkert Bemutató-házában is. A rendkívül különleges gyűjtemény darabjait R. Eszéki Eszter gyűjteményvezető mutatja be az érdeklődőknek.

További részletek és információk a Facebookon.

Szakvezetés a rovarfogó növények között I február 9. 13.00-14.00

Kép: ELTE Füvészkert Facebook

A Füvészkert Viktória-háza önmagában is élmény, ami pedig csak fokozódik, ha egy szaktekintély lát el minket információkkal. A rovarfogó növények gyűjteményét R. Eszéki Eszter gyűjteményvezető mutatja be a nagyközönség számára.

További részletek és információk a Facebookon.

Víztározós hidegágy, korai vetemény I február 15. 11.00-13.00

Kép: Capsul Farm Facebook

A workshopon egy sokoldalúan hasznosítható ágyás fog elkészülni, melyet a nyári melegben is elég lesz hetente öntözni és a téli fagyokban is hajt majd a vetemény benne. Ez a szuper ágyás a kezdő kertészek legjobb választása lehet balkonra és kertbe egyaránt lehet helyezni, minden méretben hatékony. A ráépített mini üvegház biztosítja, hogy egész évben sikeresen termelhesd kedvenc zöldségeidet a víztározó képessége pedig hozzájárul, hogy a nyári szabadságok alatt se menjen tönkre a veteményes kerted.

További részletek és információk a Facebookon.

Környezettudatos növényvédelem kül-és beltéren I február 20., 18.30-20.00

A világ szabad árukereskedelme miatt hazákban is megnőtt a növénykárosítók száma, miközben a növényvédőszeres kezelések lehetőségei a szigorodó környzetvédelemi intézkedések miatt csökkenő tendenciát mutatnak. Szerencsére számos környzetbarát növényvédelmi módszer létezik, ezek rejtelmeibe avat be minket 2020 első meetupján az Urban Jungle Budapest növényorvosa, ZSOLNAI BALÁZS.

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek és információk a Facebookon.

Lusta kertészkedés, kapálás helyett talaj építés? I február 29. 10.00-12.00

Kép: Capsul Farm Facebook

Hallottál már a víztározós magaságyásról vagy a talajtakarás fontosságáról? Tudod miért nem szabad a kiskertet rendszeresen kapálni? Ismered mely növények barátok és melyek jobb ha messziről elkerülik egymást? Hogyan segíthetnek a csirkék a konyhakertben? Ha még nem… de minden új információt szeretnél megtudni a környezetkímélő városi élelémiszertermelés lehetőségeiről akkor köztünk a helyed.

További részletek és információk a Facebookon.

Kezdő macramé virágtartó workshop I február 29., 14.00-17.00

Világszerte hódít a macramé-láz, mi sem maradunk ki belőle. Ez az egyszerű és nagyszerű kézműves technika nem új keletű, már a nagymamáink is készítették, szerették, most pedig ismét divatossá vált. Tanulj meg velünk macramé virágtartót készíteni! 

Első alkalommal egy kezdők számára is könnyen elsajátítható, előképzettséget nem igénylő virágtartót csinálunk Hepp Éva, az Ivy Design Macrame alkotójának vezetésével, amihez ajándéka adunk egy beleillő kaspót és egy csinos szobanövényt is. 

További részletek és információk itt.

Biokiskert II. tanfolyam I február 29. 08.00-16.45

Kép: SZIE Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék Facebook

A tanfolyam résztvevői megismerkednek az ökológiai gazdálkodás pontos fogalmával, a városi kertészkedés különböző formáival. Elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a kiskerti haszon- és dísznövények biotermesztéséről. Az előadásokat szakterületükön nemzetközi elismertséggel rendelkező, tudományos fokozattal rendelkező egyetemi oktatók tartják.

További részletek és információk a Facebookon.

+1 Hogyan ne öld meg a szobanövényeidet? I március 7., 14.00-17.00

A februári workshop időpont már betelt, ezért úgy gondoltuk, megér egy kis renitenskedést, ha beletesszük ezt a márciusi programot is a listába. A Hogyan ne öld meg a szobanövényeidet? workshop az alapoktól indít és Zsolnai Balázs növényorvos elmond mindent, ami a növények életbentartásához fontos és szükséges. Hiszünk benne, hogy a szobanövények tartása nem rakétatudomény és csupán néhány alapszabály ismerete elegendő a boldog és sikeres együttéléshez.

További részletek és információk a Facebookon.

Fel