Barion Pixel

Nem akarjuk elkiabálni, de úgy tűnik, programok tekintetében óvatosan kezd visszatérni az élet a régi – vagy legalábbi ahhoz egyre inkább hasonlító – kerékvágásba, így visszatér havi növényes programajánló sorozatunk is. Újraindulásként 9 izgalmas ötletet gyűjtöttünk össze.

Válogatásunkban online és offline programok vegyesen szerepelnek, mert szeretnénk, ha mindenki megtalálná a számára legideálisabbakat. Bármelyiket is választjátok, kérjük, hogy ügyeljetek a biztonságos távolságtartásra és tartsátok be az események vírusvédelmi szabályozásait. 

Gazdálkodj ökosan a városban | május 15.
A zuglói Capsul Farm képzéseit olyan városlakóknak tervezte, akik szeretnék megismerni a hatékony városi növénytermesztés fortélyait és nyitottak ezeket a gyakorlatban is kipróbálni. Rengeteg témát érintenek a permakultúra alapelveitől a nagyvárosi tetőkertek létrehozásáig, így ha csatlakozol hozzájuk májusban, teljes képet kaphatsz a városi növénytermesztés gyakorlatáról.

Hogyan válassz szobanövényeket? online workshop | május 18.
A szobanövények gondozásával kapcsolatos sikertelenségek legfőbb oka általában a rossz választás. A tudatosság a megfontolt választással kezdődik, ehhez adunk online workshopunkon segítséget a résztvevőknek. A tudás átadása mellett a workshop része egy online személyre szabott szobanövény tanácsadás is, amely során segítünk a számodra legideálisabb szobanövények kiválasztásában és akár a beszerzésben is.

Ehető virágok online workshop | május 19.
Lenyűgözően színes tudásanyag a virágok gasztronómiai szerepéről a téma hazai szakértőjétől, Halmos Monikától. Ezután a workshop után, garantáltan nem fogsz ugyanúgy nézni a tányérra és a pohárra, mint előtte! Szakács, cukrász, lelkes amatőr vagy a konyhában, vagy csak szimplán érdekel a téma? Imádnivaló sztrorikkal, azonnal használható tudásanyaggal, és bevált tippekkel készülünk a szezon utolsó workshopján ebben a témában.

Fűszer- és gyógynövény vásár | május 19.
Zatykó Zoltán kertészmérnök zuglói birtokáról hozza el a IX. kerületi Pancs boltba fűszer- és gyógynövényeit. Már régóta együttműködnek a Pancs csapattal, de most jött el a személyes találkozás ideje, amikor a vásárfia mellé szakmai tanácsok is járnak majd. 

Segíts megvalósítani Magyarország digitális, zöld iránytűjét! | május 1-június 30.
A Green Guide Budapest projekt egy közösségi finanszírozásból és néhány partner támogatásából megvalósult, környezetbarát módon nyomtatott térképpel indult 2019-ben, most pedig már készül 𝐚 csapat online, egész Magyarországra kiterjedő átfogó zöld inránytűje és online felülete, aminek létre jöttéhez te is hozzájárulhatsz. Ha szeretnéd megtalálni, hol ehetsz a közelben egy finom vega ebédet, hol vásárolhatsz csomagolásmentesen, vagy éppen hol festetheted be a hajad a legkisebb ökolábnyommal, támogasd a projektjüket bármilyen tetszőleges összegű adománnyal.

Hogyan tartsd életben a szobanövényeidet? | május 25.
Növényszakértőnk segítségével az alapoktól indulva végigvesszük a leggyakoribb növénygondozási hibákat és persze megoldási javaslatokat is kínálunk rájuk. Ha sorozatos sikertelenséget tapasztalsz a szobanövényeid gondozáskor és szívesen változtatnál ezen, csatlakozz a programhoz.

Kertészkedj, komposztálj a városban! | május 26.
Zuglóban a ZUG Egyesület két közösségi kertet működtet: a Zsálya utcai ZUGkert idén kezdte meg nyolcadik, a Padlizsán utcai a harmadik szezonját. 17:20-18:10 között Mundra Viktória mesél majd a városi komposztálásról: mit, hogyan és hol lehet komposztálni, mire kell nagyon figyelni a folyamat során? Ezután 18.10-19.00 között rovarhotel készítés lesz a program.

Tavaszi Országos Kaktusz Kiállítás és Vásár a Füvészkertben | május 28-30.
Az év legszúrósabb eseménye. A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett program, aminek idén is a Füvészkert ad otthont. Rengeteg kaktusz és különlegesség vár az érdeklődőkre és persze nagytudású gyűjtők, akik szívesen osztják meg a látogatókkal tudásukat.

A permakultúrás gazdálkodás alapjai a kertészetben | május 29.
A képzés célja, hogy megismertetése a résztvevőkkel a permakultúra és a permakultúrás gazdálkodás alapelveit. A program lvárosi kertészeknek, kertvárosi kiskert tulajdonosoknak, hobbikertészeknek, gazdálkodóknak, leendő kertészeknek és a téma iránt még csak most érdeklődőknek egyaránt ajánlott. 

kiskertpiac – NYÁRKERT | május 30. 
Rendhagyó esemémnyel, a budai Momkultnál, a Sirály sétányon indul újra a kiskertpiac. Növények, gasztronómiai különlegességek, természetes dizájn, lakberendezés, divatkellék és natúr szépségápolási termékek várják a látogatókat. 

Tudsz olyan programról, aminek ebben a felsorolásban lenne a helye? Esetleg te szervezel hasonlót? Írd meg nekünk, hogy legközelebb ajánlhassuk.

Fel