Barion Pixel

Szemet és lelket gyönyörködtető természetfilm készült Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterületéről, a közel 100 hektáros Bükk-vidékről. A film vasárnap estig bárki számára ingyen elérhető. 

“Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik. Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön. Megvizsgáljuk a bükk makrokörnyezetét, szociális hálóját, megismerkedünk a fáktól elválaszthatatlan csúszó, mászó, repülő élőlényekkel, tanúivá válunk védekező, versengő és együttműködő stratégiák tucatjainak.”

A Filmdzsungel Stúdió és Takács Rita rendező csodás anyagot készített. A filmeseket a természeti adottságon kívül számos technikai lehetőség is segítette, alkalmaztak drónfelvételeket, az eltérő idődimenziók bemutatásához gyorsított felvételeket és animációkat. A legapróbb élőlényeket makrofelvételeken mutatják meg a nézőknek.

Az 50 perces film teljes hosszában ingyenesen elérhető január 10-ig a Médiaklikk weboldalán

Fel