Barion Pixel

A Green Guide Budapest egy ingyenes grafikai kiadvány lesz, ami az ittlakóknak és az ide látogatóknak is segít majd Budapest zöld oldalának felfedezésében, és a város környezettudatos élvezésében. A projekt megvalósításához másfél millió forintra van szükség, aminek összegyűjtését a zöldülni vágyó közösségtől reméli a szervező csapat. 

A tervezőgrafikus Mimma és műszaki-környezeti szakmérnök Dávid közös vállalkozása a növénydekorációval és környezetbarát grafikai termékekkel foglalkozó RisoPlant, Niki pedig a vegán, fenntartható utazásról blogol Fly Unbound néven.

Mindhárman elkötelezettek a fenntarthatóság és környezettudatosság iránt, és igyekeznek folyamatosan tanulni, fejlődni a témában. Imádnak utazni, új helyeket felfedezni, de a túlzsúfolt látványosságok helyett sokkal jobban szeretnek lelassulni, és parkokban, botanikus kertekben időzni, helyi finomságokat kóstolni a piacon, vagy éppen kávét szürcsölni, és amennyire csak tudnak, (környezet)tudatosan fogyasztani, étkezni, létezni.

Saját példájukból kiindulva született meg az ötlet, hogy egy ingyenesen elérhető, kézzel fogható információs, tájékoztató anyagot hozzanak létre, ami segítheti a budapestieket és az ide látogatókat, hogy tudatosabb és fenntarthatóbb módon fogyasszanak, pihenjenek, közlekedjenek és vásároljanak. Tudtuk meg a sok-sok háttérinfót a projektről szóló Indiegogo oldalról.

És milyen lesz a térkép, ha elkészül?

– offline, A3-as méretű , kétoldalas

– újrahasznosított papírra, rizográf technikával nyomtatott

– designos: egyedi grafikák lesznek rajta

– 5 témakörben segít eligazodni: kikapcsolódás, vásárlás, étkezés, közösség, hasznos információk

– ingyenes

– kétnyelvű (magyar és angol)

– limitált kiadású: első körben 5000 darab készül belőle

Ha szívesen segítenéd a csapat munkáját, hogy minél előbb kézzel foghatóvá váljon a tervezett térkép, támogasd őket ITT.

Fel