Barion Pixel

Szobanövény-rajongásunk nem ismer határokat. Néha azon kapjuk magunkat, hogy a leglehetetlenebb helyszíneken – például kórházakban, irodákban, vendégségben, az utcán, boltokban, mások kezében –  is csak a növényeket figyeljük. Meg akkor is rájuk gondolunk, ha éppen utazunk. Életünk részei és az átlagoshoz képest nagyobb részt birtokolnak a szívünkből. 

Ha neked is felpörög a pulzusod egy-egy ritka zsákmány láttán, ami gazdagíthatja a gyűjteményedet, a következő sorok egyikében, vagy akár mindben is magadra fogsz ismerni.

1. Van olyan szobanövényed, aminek már becenevet is adtál. 

2. Ha elutazol nyaralni, a növényeid jóléte jobban izgat, mint némely családtagé.

3. Szerepelnek növények a kívánságlistádon. És nem csak szerepelnek, hanem feltett szándékod, hogy a közeli jövőben meg is szerezd őket.

4. Volt már rá példa, hogy csak azért barátkoztál idegenekkel az interneten, hogy gyökereztetni való hajtásokat szerezz tőlük.

5. Aggasztott már komolyan egy beteg vagy legalábbis annak tűnő növényed állapota.

6. Őrült izgalommal, tapsikolva örülsz minden új hajtásnak és levélkének.

7. Rendszeresen szaporítod az arra alkalmas növényeidet és hittérítő módjára ajándékozod el az új sarjakat a barátoknak, családtagoknak és ismerősöknek.

8. A növénygondozás – locsolás, ültetés stb. – számodra nem munka, hanem meditatív tevékenység.

9. Pontosan tudod minden szobanövényed fajtáját és nevét. Igen, latinul is. Sőt, még a többféle angol verziókat is kened-vágod, amin még néha te is meglepődsz.

10. Több üvegnyi csapvizet tárolsz a lakásod különböző pontjain, állandóan készen létben állva egy alapos viráglocsolásra.

11. Többször megfogadtatd már, nem veszel több szobanövényt, mert nem fér el több. Aztán mégis vettél újakat és kiderült, hogy nincs igazad, mert simán elférnek.

12. Vettél már csak azért bútort, hogy több hely legyen virágokat tárolni.

13. Megdobban a szíved egy szép formájú és megfelelő űrtartalmú locsolókanna láttán.

14. A párásítás számodra a napi rutin része. Akár többször is. Úgy spriccelsz, mintha nem lenne holnap. 

15. Nincs olyan része a lakásodnak, ahol ne lenne legalább egy, de inkább több növény.

Polc szobanövényekkel

16. Őszintén hiszel benne, hogy ott van az otthonod, ahol a növényeid.

17. Ha költözködsz, úgy választod ki az új lakást, hogy sok-sok fény legyen a növényeidnek.

18. Kineveted (vagy legalábbis nem veszed komolyan) azokat, akik szerint túl sok növényed van.

19. Pontosan tudod, hogy milyen növény lesz a következő, amivel gyarapítod majd a plant gang-edet.

20. Nem – vagy csak vészhelyzet, esetleg utazás esetén – mered a veled egy háztartásban élő más személyekre bízni a növényeid gondozását, mert biztosan tudod, hogy nem veszik majd elég komolyan a feladatot és súlyos áldozatokat követel majd az akció.

Ha akár csak egy mondatban is magadra ismertél, te is közénk tartozol és a (szoba)növények hatalmas rajongója vagy. Van számodra egy jó hírünk: hamarosan indul az Urban Jungle Budapest webshopja, amiben egészen különleges (talán a kívánságlistádon is szereplő) növényeket találhatsz majd.

Fel