Barion Pixel

Hatalmas nagy büszkeséggel és örömmel mutatjuk be nektek az Urban Jungle Budapest és a GreenWay közös szójagyertyáját, amelyet a Budapest iránti rajongás és a növényimádat ihletett. 

Az Urban Jungle Budapest indulása óta követjük a GreenWay munkáját. A szójagyertyákat szívvel-lélekkel készítő Csapó Ildi kifinomult ízlése, munka iránti lelkesedése és maximalizmusa mindennapi inspiráció számunkra, ráadásul nem csak a gyertyázás szeretete, hanem a szobanövények iránti rajongás is közös, régóta érezzük: szeretnénk valami közöset csinálni. 

Csapó Ildi, a GreenWay illat- és szójagyertya-mestere
Fotó: facebook.com/emlekalmodo

A hársfa illatú Budapest No. 1. gyertya tavaszi bemutatása után azonnal a kedvencünk lett, hiszen a hársfák virágzása az egyik legjobb dolog a tavaszi budapesti utcákon sétálva. Hársfa illatból soha nem elég, nem csak tavasszal, hanem egész évben szeretjük. Így született meg az 150 grammos, egyedi kiszerelésű Urban Jungle Budapest x GreenWay szójagyertya ötlete.

Miért különleges a szójagyertya?

A szójagyertya 100%-ban növényi eredetű, vegán alapanyag. Amerikában és Ausztráliában már több mint 10 éve népszerű, hazánkban azonban csak az utóbbi években vált ismertté. A szójaviasz legtöbb előnye a hagyományos parafinnal szemben, hogy ha véletlenül lecsöppen, akkor nem hagy nyomot a bútoron, sőt a textileken sem. Könnyen letörölhető, langyos szappanos vízzel lemosható. 

A gyertya illatát 100%-os tisztaságú, kiváló minőségű illó- és illatolajok adják. A 150 grammos kiszerelésű special edition dzsungel gyertya 40 óráig egészen biztosan ég majd, nem kormoz és semmilyen toxikus anyagot sem juttat a levegőbe. 

Szójagyertyánk 100%-ban természetes és állati eredetű termékektől mentes. Nem tartalmaz: adalékanyagokat, festékeket, tartósítószereket és kőolajat sem.

Az illatról

Az Urban Jungle Budapest és a GreenWay kollaborációjában létrejött gyertya alap illatát a szantálfa adja, amelyet ylang-ylang és rózsa szívillat és hársfavirág fejillat tesz tökéletessé. Az ámbra üvegbe szippantva a tavaszi Budapest virágzó hársfáira és a hosszú margitszigeti sétákra emlékezhetünk. 

Minden gyertya kézzel készül, Ildiék a gyártás és a csomagolás során kizárólag megújuló forrásokat használnak. A folyamat minden részlete: a design, az öntés és az illatkompozíciók alakítása is egyetlen kisvállalkozás munkája. Az illatokat emlékek, egy-egy pillanat inspirálja, illetve a városi, fenntartható életstílus. 

Az Urban Jungle Budapest x Greenway szójagyertyákat a Különleges Szobanövény Lakásvásárán mutattuk be először 2019. októberében. Azóta már a Shopban is beköltöztek és bármikor megvásárolhatjátok őket.

Fel