Barion Pixel

A koronavírus megállíthatatlanul terjed a világban. A helyzet napról napra fokozódik, mi pedig a lehető legegyszerűbb dolgot tehetjük a járvány terjedésének lelassításához: otthon maradunk. Egyszerűnek tűnik a feladat, mégis ezer és ezer kérdést és aggodalmat vet fel mindannyiunkban. Aggodalmak és szorogás helyett az Urban Jungle Budapest csapatával elhatároztuk, hogy ebben a nehéz helyzetben is megtaláljuk majd a lehetőséget és a szépet.

Maradj otthon

Kár is lenne tagadni, az elmúlt hetek és napok aggódással, szomorúsággal, feszültséggel, sok-sok gondolkodással és “mi lesz, ha…” kérdések feltevésével teltek, miközben különféle akcióterveket játszottunk le magunkban fejben oda-vissza. Aztán több napnyi rosszul alvás és szorongás után arra jutottunk, hogy nem adjuk meg magunkat a letargiának. Bár nehéz, de megtaláljuk ebben a nehéz helyzetben is a lehetőségeket és a szépet. 

Bizonytalan időre elhalasztottunk minden Urban Jungle Budapest programot. Hogy nehéz volt-e meghozni ezt a döntést? Egyáltalán nem. És tudjátok, miért nem? Azért, mert számunkra egyértelmű, hogy ez az egyetlen jó megoldás. Hiszünk a közösségekben és tudjuk, hogy együtt képesek leszünk helyt állni a nehéz időkben is.

Említettük már, hogy a csapatunk minden tagja több lábon áll, több állásunk van, amelyek közül a növényezés az egyik – egyébként nagyon fontos és szívünknek legkedvesebb – tartópillér. A gazdaság minden szereplőjére nagy teher hárul a leállásokkal és óvintézkedésekkel, ez sajnos minket is érint, mert rengeteg rendezvény marad el, amikre növényes programokkal, előadásokkal készültünk. És persze jó ideig nem lesznek szobanövény lakásvásárok, füvészkerti séták és workshopok sem, valamint az összes tervben lévő hasonló programunkat is bizonytalan időre el kell halasztanunk.

A korábban programjainkra regisztrált résztvevőknek emailt küldünk a halasztásról és arra kértük őket, hogy ha módjukban áll, a jegyek visszaváltása helyett válasszák a későbbi beváltás lehetőségét, ezzel támogatva a mi kisvállalkozunkat, mert bizony sok kérdés kavarog bennünk a jövőnkkel és az egisztenciális biztonságunkkal kapcsolatban is. De jól tudjuk, hogy ezzel (sem) vagyunk egyedül. Mind egy hajóban evezünk. Együtt, veletek átvészeljük a nehéz időket.

Home office

Nem szomorkodunk, inkább nyitott szemmel járunk, keressük az új lehetőségeket, megoldásokat és közben tartalmat gyártunk nektek és persze magunknak is. Végre lehetőségünk lesz megvalósítani azt a sok-sok cikk ötletet, amit számítógépeink képzeletbeli ötletes fiókjában tartogattunk, ekészíthetjük a hosszabb interjúkat, beszámolókat, hasznos és szórakoztató anyagokat, amikre eddig nem jutott idő és/vagy erő.

Szóval bátran előre tekintünk és (az otthon maradáson kívül) titeket is erre buzdítunk, mert hisszük és tudjuk, minden nagyon jó lesz.

Fel