Táplálkozás tudományi szakemberek pontosan kiszámolták, hogy mit és mennyit (v)egyél élelmiszerekből karantén idején

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására mi is sok helyen találkoztunk a boltokban üres polcokkal. A mindannyiunkat nyomasztó bizonytalanságra sokan élelmiszerhalmozással és felelőtlen bevásárlással reagáltak. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a mindannyiunkban felmerülő legégetőbb kérdéseket megválaszolni az élelmiszer-beszerzéssel kapcsolatban.

Ezekből és ennyit vásárolj, ha el szeretnéd kerülni a felesleges élelmiszer-felhalmozást és pazarlást. 3 infografika, ami segít a tudatos bevásárlásban.

A kezdeményezésben számos szakember vett részt: 

Papp Andrea, táplálkozástudományi szakember (Napi Táptudás)

Zsigovits Angelika, táplálkozástudományi szakember (Smartfood Coach)

Antal Emese és Pilling Róbert, dietetikusok (TÉT Platform)

Meleg Sándor, dietetikus (Alimento blog)

Varga Judit, igazgató (Felelős Gasztrohős)

Szűcs Zsuzsanna, dietetikus (MDOSZ)

Prof. dr. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke

Az infografikát Kőfaragó Anna grafikus készítette.

Az információs anyag létrejöttét támogató szervezetek: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, TÉT Platform Egyesület, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Felelős Gasztrohős Alapítvány

A szuper hasznos sajtóanyagot a Felelős Gasztrohős csapat juttata el hozzánk.

Fel