Barion Pixel

Budapest izgalmas és minden hónapban tele van jobbnál jobb programokkal. Legújabb rovatunkban a számunkra legizgalmasabbakat gyűjtjük össze, hátha ti is kedvet kaptok valamelyikhez.

 

Az év vége mindig nyüzsgő, különösen igaz ez most a novemberre. Idén már okosabbak vagyunk, mert nem hagyjuk, hogy bedaráljon minket a rohanás. Lassan, komótosan hagyunk időt a szemlélődésre és például a finom reggelikre. Korábban írtunk már a lassuláshoz tippeket, olvasd át, ha most ezt a bevezetőt is legszívesebben továbbpörgetnéd.

Összeállításunk szigorúan szubjektív. Ha bármit hiányolsz belőle, írd meg kommentben vagy emailben, hiszen a listát ajánlásaitok alapján szívesen bővítjük.

 

Zöldülők Vására I november 10.

Egy esemény azoknak, akik hozzánk hasonlóan hisznek benne, hogy a kis változásoknak is lehet hatása a környezetünkre, akik szeretnének zöldebben élni és megismerni az ehhez kapcsolódó termékeket. Még több infó a vásárról és a zöldülésről Szabó Eszter Felelős Gasztrohőssel készített interjúnkban, illetve a hivatalos Facebook eseményben.

 

Secret Sunday Brunch I november 11.

Mi történik, ha egy séf és két éhes kommunikációs szakember összefog? Brunchot szerveznek egy nem is annyira titkos helyszínen. Blogunk szerzője, Nóra és társai évek óta keresik Budapest legjobb reggelizőjét. Találtak egy helyet a belvárosban, amit rögtön megszerettek amikor először beléptek az ajtaján. Elhatározták, hogy időről-időre brunchokat (és később vacsorákat) szerveznek majd itt nektek. 4 féle menü és meglepetés mimózák várnak rátok november 11-én a Margit krt. 64/a-ban. Regisztráció és további infók a Facebook eseményben.

 

Cécile Stories workshopok I november 17.

A Cécile Stories egy kéttagú kommunikációs ügynökség, ami november 17-én rendhagyó módon workshopokat szervez. Önkéntes urban kofáskodás, ismert magyar designerek, válogatott vintage boltosok, a keleti kultúra textiljei és fonott portékái, természetes alapanyagokból készült kozmetikumok és négy különböző workshop követi egymást a Lehel utca 9-ben található showroomban. Arclemosó, arcradír és arcpakolás készítés, ékszerkészítés, textilfestés, parfümkészítés – mind egy napon. Regisztráció és még több infó a hivatalos Facebook eseményben.

 

Budai Gesztenyefesztivál I november 17.

Egy nap, amikor minden a gesztenye körül forog majd, hol máshol, mint a XII. kerületi Gesztenyés Kertben: faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, gesztenyesör, gesztenyepálinka, gesztenyelikőr, újborok és Márton napi libás finonságok. Még több gesztenyézés a Facebookon.

 

Mitiszol? Fesztivál I november 17.

Ha neked sem mindegy, mi kerül a (boros) poharadba, a Mitiszol Fesztiválon a helyed, ahol 10 borvidék, közel 30 bortermelője mutatja be természethű borait külföldi borászok vendégszereplésével. Idén először az újvilági borok is megmutatják magukat. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak az érdeklődők. További információ a Facebook eseményben.

 

Midnight Music Fischer Ivánnal I november 21.

Az éjszaka közepén egy babzsákban chillezve zenét hallgatni karnyújtásnyira a zenészektől? Jól hangzik, igaz? Ezen az estén ez is lehetséges, hiszen a Budapest Fesztivál Zenekart, a világ egyik legjobb zenekarát a világ egyik legjobb karmestere vezeti, aki nem más, mint Fischer Iván. November 21-én Antonín Dvořák műveit hozzák el nekünk, aki a cseh zenetörténet egyik legfontosabb alakja volt. Jegyinfók és csatlakozás a hivatalos Facebook eseményben.

 

Szimplant I november 24.

Ki mondta, hogy a Szimplába már csak a külföldiek járnak? Hétvégén napközben a városlakók visszahódítják a teret a piacozás és a növénymóka alkalmával. Izgalmas előadások, növénycsere és egy jó közösség vár rátok a negyedik Szimplant eseményen. Készülő interjúnkból hamarosan többet is megtudhatsz a Szimplantról és a mögötte álló csapatról, addig is csatlakozz a hivatosan Facebook eseményhez.

 

TEDxLiberty Bridge Woman 2018: Tegyük oda magunkat I november 30.

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. November utolsó napján 150 vendég részvételével a női erőt ünneplik majd. Ha érzed a girl powert, neked is ott a helyed, hogy begyűjthess egy nagy adag inspirációt.

 

Jameson Movember I november 30.

Fiúk, felejtsétek el a borotválkozást novemberben és csatlakozzatok a Movember mozgalomhoz. A hónap utolsó napján 6 budapesti barber shopban ingyen borotválás és egy Jameson ajándékcsomag lesz a jutalmatok. Ráadásul minden résztvevő után 5000 Ft-tal támogatja a Jameson és a partner barber shopok a Movember Magyarország Egyesület munkáját, akik az éves szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet. Kattints a hivatalos Facebook eseményhez való csatlakozáshoz.

Fel