Barion Pixel

Folyton rohansz, semmire sincs időd és úgy érzed, csak elrohannak melletted a napok? Édes semmittevésre, tervnélküliségre és nyugalomra vágysz stressz és rohanás helyett? Lassíts le, és adj magadnak időt élni.

 Az életet az unalmasnak és szürkének mondott hétköznapok apró, önfeledt pillanatai teszik igazán széppé és élvezetessé. De sokszor pont ezekről a nagyszerű pillanatokról maradunk le amiatt, mert rohanunk, idegesek vagyunk, és még éppen egy feladatot oldunk meg, de máris a következőn gondolkodunk. Túl sok a szerep és feladat, aminek nap mint nap meg kell felelnünk. Önmagunk védelmében, és azért, hogy újra észrevegyük a varázslatos és boldog pillanatokat le kell lassulnunk, és tudatosabban élni a mindennapokat. De hogyan? – teszed fel a kérdést teljesen jogosan.

Kezdd kicsiben

Elég, ha csak egészen apró dolgokban változtatsz kezdetben. Például hagysz magadnak elég időt az étkezésekre.Vagy mondjuk úgy: megadod mindig a módját. Egy tartalmas és finom reggelivel máris jobban indul a nap. Ugyanez a helyzet az ebéddel, mert az a nap második felében turbóz fel energiával. Ne a géped mellett lapátold be műanyag dobozból a mikrózott kifőzdei kaját, hanem trombitáld össze a kollégákat, vagy találkozz egy barátoddal és üljetek be valahová, hogy kicsit kiszakadjatok az iroda falai közül.

Legyél offline

Mindenki mindig elérhető. Éppen ezért folyton keressük egymást, pedig néha annyira jó „elveszni” és csak azokkal lenni, akik éppen körülöttünk vannak. Vagy éppenséggel egyedül lenni az összes gondolatunkkal. Hallgatni az erdő csendjét, a madarak csicsergését, vagy éppen a nagymamánk régi történeteit és a baracklekvár befőzésének a titkos receptjét. Hagyd otthon a telefonodat akár egy egész hétvégére, és meglátod, mennyi minden jó dolog fog veled történni. 

Tarts terv nélküli napokat

Tedd szívedre a kezed és emlékezz vissza, hogy mikor volt utoljára olyan napod, amikor magadtól ébredtél reggel, ráadásul úgy, hogy fogadmad sincs, hogy mit fogsz csinálni aznap? Ugye, hogy nem is emlékszel már rá, annyira régen volt? Itt az idő, hogy terv nélküli napot tarts! Ezen a napon bármi megtörténhet, pontosabban csak az történhet meg, amihez kedved van. Spontán piknik a Margitszigeten? Mozizás délután? Netflix maraton pizsamában? Egyik jobban hangzik, mint a másik, igaz?

Mondj nemet

Elsőre egyszerűnek tűnik a feladat, valójában pedig nem könnyű. Mondj nemet minden olyan dologra, amihez valójában nincs kedved, vagy erőd, vagy amire nincs időd. Az elején nem lesz könnyű, de majd belejössz, és ha rákapsz az ízére, gyerekjáték lesz az egész. Minden egyes nemmel felszabadultabb leszel és több időt tudsz szánni magadra: pihenésre, szórakozásra, feltöltődésre, ami segít, hogy boldogabb legyél.

 

 

 

 

Fel