Barion Pixel

Az első blog bejegyzésünket 2018 júniusában tettük közzé, azóta sok minden változott és alakult az Urban Jungle Budapest projekt körül, de egy továbbra is biztos: szeretitek a tartalmainkat, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek. 2019 utolsó napján eljött az idő, hogy visszatekintsünk és megnézzük, melyek voltak a blog eddigi fennállásának legnépszerűbb bejegyzései. Egy csokorba szedtük az 5 legnépszerűbbet.

EGY

Műanyagmentes július – egyszerűbb, mint gondolnád

Az idei szobanövény lakásvásáraink egyik nagyszerű tapasztalata az volt, amikor a legtöbben saját szatyorral, dobozzal és kosarakkal érkeztetek hozzánk növényeket vásárolni a Gedeonba. Ekkor bizonyosodott be, hogy számotokra éppen annyira fontos a zöld(ülő) szemlélet és a tudatosság, mint nekünk. És ez nagyon jó érzés. A Műanyagmentes Júliusról szóló írásunk nektek köszönhetően nagyon sok mindenkihez eljutott és rengeteg megosztást kapott. Bár a címben a július szerepel, a cikkben szereplő tippek bármelyik hónapban megállják a helyüket. Örülünk, hogy nyitottak vagytok a környzettudatosság témájára, a jövőre még több ilyen jellegű tartalommal és zöldüléshez hasznosítható konkrét ötlettel jelentkezünk.

KETTŐ

1 blogger, 7 kérdés #2: Varga Judit – Juditu.hu

Ti és mi is nagyon szeretjük a barkácskirálynő Juditut, a róla szóló anyagunkat mondhatni rongyosra olvastátok. Jó dolog, hogy folyamatosan inspirálódhatunk és ötleteket gyűjthetünk tőle, az pedig már csak hab a tortán, hogy Judit a szoabnövényekkel is mesterien bánik. Soha már nem tudunk púder rózsaszín kaspó (vagy bármi) mellett úgy elmenni, hogy ne Judit jutna róluk eszünkbe.

HÁROM

Viaplant – Prémium minőségű belsőépítészeti és divatipari anyagok fűből, lehullott falevelekből, nádból és más gazokból

Többek között azért indítottuk útjára anno a blogot, hogy olyan innovatív projektektről is beszámolhassunk, mint amilyen a Viaplant is. Amikor az ötletgazda Barnabással beszélgettünk, még csak demo Viaplant tárgyak léteztek, idén decemberben pedig már az Allee-ban található Ajándéktermálban is találkoztunk a Viaplant használati tárgyakkal, így már nem csak a belsőépítészek kiváltsága ezeknek a tárgyaknak az ismerete.

Ha még nem hallottatok róluk, itt az idő, hogy megismerjétek a Viaplant sztori egy darabját.

NÉGY

3 szobanövény, amit valószínűleg nem fogsz kinyírni

Aki szobanövénytartásra adja fejét, az első körben általában a könnyebb utat választja és kinyírhatatlan(nak tűnő) növényekkel kezdi az ismerkedést. Vagy legalábbis ez az első terv, aztán pedig szinte észrevétlenül a növényezés szerelmese lesz és onnantól nincs megáll, de lesz növényes kívánságlista, becézgetés és nemvárt növénymentő akciók. De tényleg minden az alap növényekkel indul. Biztos, hogy neked is van egy-kettő az alap darabokból, ugye?

ÖT

Így neveld a pénzlevelű pileádat

Őszinték leszünk: túl nagy meglepetés nem ért minket, hogy a Pénzlevelű piláról szóló bejegyzésünk is bekerült a legnépszerűbbek közé. Szeretjük, szeretitek és mi pontosan ezért írtunk róla, felvállalva a növénytartás nehezségeit és esetleges buktatóit is. 

Köszönjük, hogy velünk vagytok, 2020-ban még több izgalmas és hasznos anyaggal jelentkezünk!

Fel